ГЕРБ-СДС иска оставката на шефа на Завода за преработка на отпадъци

Политика
19:07 - 16 Юли 2024
998
ГЕРБ-СДС иска оставката на шефа на Завода за преработка на отпадъци

Безпрецедентно е да не бъдат допускани общински съветници в общинско дружество или предприятие.

Днес общински съветници от ресорната комисия не бяха допуснати на посещение в Завода за преработка на отпадъци. Виждаме изцяло непрозрачно управление на Столична община, въпреки че преди 9 месеца кметът от "Промяната" Васил Терзиев каза, че ще покаже, че може да управлява прозрачно". Това заявиха пред медии общински съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) по повод отказания достъп за проверка на Завода от страна на настоящия директор Николай Савов.

Позицията на ГЕРБ-СДС е категорична - време е Николай Савов и зам.-кметът по екология Надежда Бобчева да си подадат оставките.
"Всички данни, които са предоставени от Завода на комисията по екология за общите количества отпадък, постъпил в общинското предприятие за периода 2018 – 2023 г., за количествата депониран отпадък, за количествата отделен рециклируем отпадък, за количествата предаден РДФ, са манипулирани. Моите аргументи се съдържат в предоставените от Завода документи. Разликата е, че в констативните протоколи тези данни са едни, а в обобщените отговори, носещи подписа на директора на завода, са
други", подчерта Радева.