ГЕРБ сипят жлъч по Киро: Аплодисменти за Барон Мюнхаузен, по-добрия Остап Бендер

На дебата от ГЕРБ бяха двама, защото са очаквали Петков да дойде с баща си, присмя се Иван Сотиров

Новини
13:38 - 29 Септември 2022
5963
ГЕРБ сипят жлъч по Киро: Аплодисменти за Барон Мюнхаузен, по-добрия Остап Бендер

След екшъна на предизборния дебат в Би Ти Ви в сряда вечер, предизвикан от неочакваната поява в студиото на шефа на ПП Кирил Петков, всички политици забравиха за кризата, газа и войната в Украйна и в хор се захванаха да „стрелят” по бившия премиер. Масовите коментари бяха остро иронични и агресивни – освен десетките замеряния с „Про100 Киро”, Харварда и подигравките във всевъзможни варианти, Петков се сдоби с нови прякори.    

Най-остри и саркастични, очаквано се проявиха в социалните мрежи остриетата на ГЕРБ. Два дни преди изборите, те не спестиха нищо на смелия Петков, окуражени от добрите социологически прогнози за бъдещата партия-победителка.   

Особено жлъчен бе бившият здравен министър Костадин Ангелов:

Дами и господа, Вашите

аплодисменти за новия Барон Мюнхаузен, по-добрият Остап Бендер, измамникът на века, майсторът на лъжата, доайенът на илюзията, брокерът на доверие...

Моля, станете на крака и посрещнете Кирииииииил Петкооооооов!, написа Ангелов, като придружи сарказма си с видео от парламента, в което експремиерът възторжено ръкопляска, станал на крака.

Десислава Атанасова пък пусна тънка ирония към Лена Бориславова, която вчера с една кратка реплика по време на дебата кръстоса шпага с тежката пиар артилерия на ПП Диана Дамянова.

След като някогашната топ синдикалистка написа, че няма нищо общо с идеята за внезапната поява на Петков, Лена написа „Тъпо, Диана.”. Днес пък пусна фото от популярния филм ”Джурасик парк”.

Какво ли ти се е случило, за да си представиш Кирил Петков като динозавър, а Томислав Дончев и Деница Сачева в едно тяло, въпреки множественото число? Лена Бориславова?, написа бившата парламентарна шефка на ГЕРБ.

В „джурасика” се намеси и пиперливият бивш кмет на Дупница – синият доктор  Панчо Панайотов.  Той бе директен както обикновено:

„Ум умува, им царува, ум патки пасе. Когато акъла ти е малко, тогава- патките и мизерията. А и нямаш право да се оплакваш. Наакал си се в твоите си гащи и никой не ти е виновен.”, отсече медикът.

И продължи по адрес на водещата Мария Цънцарова: „Окончателно мнение. Политическия отдел, политическите журналисти на БТВ са „ гола вода”. Байганъовско поведение, байганъовско говорене, байганъовски журналисти. Опростачват зрителите.

Вчера гледах 10 секунди " политическата дискусия" в бтв.Отвратен.”, написа Панайотов. Остроумен и право в десятщката бе бившият зам.-шеф на СДС Иван Сотиров, който написа по повод основния упрек, че Петков е нарушил правилата, заменяйки Венко Сабрутев в дебата, без да съобщи. „Проблемът не е в правилата, а в главата – човекът, който най-много трябва да се крие от публичен дебат, сам се натресе на дебат.”, написа той.  

В добавка по-късно, Сотиров се присмя: „Вчера от ГЕРБ бяха двама или трима, за да изглежда по-масово напускането на студиото, или защото са очаквали Петков да пристигне с баща си?, попита „невинно” бившият зам.-кмет на София.  

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе лаконичен по повод скандала.

"Виждате, че ние всеки ден се срещаме с работодатели, синдикати и браншови организации, защото за съжаление политическата класа излезе извън контрол. Дори и така наречените дебати не се занимават с важните теми, каквато е туризмът, например", каза той днес на среща със синдикатите от туристическия и ресторантьорския бранш.

"Заради хората, които гледат, искам да кажа, че глупакът трябва да се убива с мълчание. Иначе и ти ставаш глупак. Радичков го е казал, не аз", заключи Борисов.