ГЕРБ започва номинирането за народни представители

По време на кампанията се очаква сериозно преразглеждане на актива на партията

Новини
08:11 - 26 Януари 2021
3246
ГЕРБ започва номинирането за народни представители

Партия ГЕРБ започва кампанията си за набиране на предложения за народни представители. От днес до 8 февруари структурите на управляващата партия в цялата страна ще събират номинациите.

Срокът на кампанията определи на свое заседание Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Разписани са и вътрешни критерии, на които кандидатите трябва да отговарят. Номинациите ще се правят лично в офис на ГЕРБ или на официалната електронна поща на всяка една от структурите на партията.

Кандидати за народни представители, които са членове на партия ГЕРБ в съответната общинска или районна структура, могат да бъдат номинирани във всяка една от другите структури в страната. В листата на ГЕРБ отново ще могат да бъдат номинирани и безпартийни кандидати от т.нар. гражданска квота.

По време на кампанията се очаква сериозно преразглеждане на актива на ГЕРБ след отлъчването на бившия втори в партията Цветан Цветанов и заявката му за участие на предстоящите парламентарни избори с новия му политически проект.

След приключването на събранията по номинациите за кандидат-депутати, ръководният орган на партия ГЕРБ ще направи детайлен преглед на всички предложения и ще утвърди кандидатските листи за народни представители на партията.

Очаква се водачи на листите да са голяма част от министрите на ГЕРБ в настоящия кабинет. Като нови водачи на листи по места се спрягат социалният министър Деница Сачева и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.