Германците цакат англичани и сърби със слабоалкохолна бира

Полицията се притеснява от ексцесии между привърженици на двата тима

Спорт
17:52 - 13 Юни 2024
2834
Германците цакат англичани и сърби със слабоалкохолна бира

Властите в Германия се готвят за проблеми с привържениците на Англия и Сърбия след мача на двата отбора на Европейското първенство.

Срещата е от група С и е в неделя вечерта от 22 часа.

Има сериозни опасения от сблъсъци. В тази връзка, за да се избегне възможността голям брой фенове да се напият, полицията поиска на стадиона да се сервира само бира с ниско алкохолно съдържание от 1%.

Освен това е предвидено зрителите да могат да консумират бира само в специалните зони, където се продава, а не свободно ползване.

Прогнозите са, че на мача ще пристигнат около 40 000 английски фенове, а тези от Сърбия няма да са повече от 8 000. Мачът вече е класифициран като "високо рисков", което изисква допълнителни мерки за сигурност.

"Между двете групи има хулигани, предупреждава главен инспектор Кристоф Бургарт. - Сред сърбите има много хулигани, а англичаните понякога стават доста агресивни, когато пият".

Според "Гардиън" около 400-500 фенове на сръбския отбор пристигат с единствената цел да се бият с англичаните.

По време на финала на Европейското първенство се очаква 22 000 полицаи да дежурят всеки ден. Отделно на помощ в Германия пристигат 16 000 служители на реда от други страни.