Германия: Без море това лято!

Немислимо е да се мисли за пътуване в чужбина, категорични са експертите

Новини
21:41 - 09 Април 2020
7689
Германия: Без море това лято!

Летните почивки в чужбина най-вероятно няма да се състоят тази година, предупреди президентът на Германския лекарски съюз Клаус Райнхард. Вирусологът Бодо Плахтер също заяви, че е "абсолютно нереалистично" да се планират летни отпуски извън страната.

„Не вярвам, че тази година ще е възможно летните отпуски да са свързани с пътувания извън страната“, заяви президентът на лекарския съюз Райнхард пред в. "Ди Цайт". Дори и при постепенно отпадане на карантинните мерки, туристическият бранш ще трябва да се подготви, че няма да има туристи. Съветвам ви да не си правите никакви резервации, допълни той.

Пандемията ще ни занимава през цялото лято, смята Райнхард. Не само Германия ще е изправена все още пред проблема на пандемията, но и традиционните туристичсеки държави като Италия и Испания, предупреди той. В България преди седмица Николина Ангелкова също намекна, че най-вероятно това лято туризма ще е в колапс, но не се ангажира с категорично мнение.

"Немислимо е да се качите на самолет в следващите месеци и да отидете на плаж в Тайланд или Испания", предупреди вирусологът Бодо Плахтер. Изявленията на двамата експерти срещнаха яростна съпротива от страна на туристическия бранш. Най-вероятно подобни сблъсъци - между медици и хора от туристическия сектор, ще има тепърва в мното от туристическите държави, сред които е и България.