Германия би, Нагелсман се кефи

Почести за легенди на Бундестима преди мача с Нидерландия

Спорт
11:14 - 15 Октомври 2024
1832
Германия би, Нагелсман се кефи

Германия спечели с 1:0 дербито срещу Нидерландия от Група А3 в Лигата на нациите и по този начин се класира за елиминациите в турнира, тъй като събра 10 точки и е на върха във временното класиране, където „лалетата“ остават втори с 5 точки.

Единственото попадение в мача, игран на „Алианц Арена“, вкара дебютантът Джейми Левелинг.

Преди началото на срещата бяха изпратени легендите на Германия Мануел Нойер, Томас Мюлер, Тони Кроос и Илкай Гюндоган, които се отказаха от националния отбор след Евро 2024.

Мачът на „Алианц Арена“ започна с масиран натиск на Германия и той даде резултат още преди да са изтекли 120 секунди игра.

При една атака отдясно на Германия, Мики ван де Вен не успя да изчисти топката и Серж Гнабри я прати на пътя на Джейми Левелинг, който без да се колебае я прати в мрежата на Барт Вербрюген. Съдията обаче, бе извикан да преразгледа ситуацията за засада и отсъди така, въпреки че ситуацията бе изключително тънка, а засадата – много спорна.

В 63-тата минута Левелинг прати за втори път топката в мрежата зад Фербрюген, като този път попадението бе зачетено. Така "лалетата" допуснаха първа загуба в настоящото издание на Лигата на нациите.

Отборът на Роналд Куман като цяло направи малко в офанзивен план, като голямата възможност, която създаде, бе удар в гредата на Чави Симонс, а в 90-ата минута Бауман спаси опасен изстрел на Мален.