Германия на полуфинал за Юнайтед къп

Бундестима ще спори за място на полуфинала с Австралия

Спорт
16:07 - 05 Януари 2024
2040
Германия на полуфинал за Юнайтед къп

Германия ще играе срещу домакините от Австралия на полуфинал, който ще се състои утре след първия сблъсък между тимовете на Полша и Франция. Германците победиха отбора на Гърция на полуфинал с 2-1 на отборния турнир за смесени двойки Юнайтед къп, който се провежда в австралийските градове Сидни и Пърт.

Александър Зверев осигури аванс на тима на Германия, след като се наложи над гърка Стефанос Циципас с 6:4, 6:4 в първия мач от последния четвъртфинален двубоя. Олимпийският шампион Зверев реализира по един пробив в двата сета, което му беше достатъчно за крайния успех. "Трябваше да бъда агресивен, защото знам, че Стефанос е може би най-агресивният в целия Тур. Изключително трудно е срещу него и затова нямам добър баланс досега", коментира германецът след победата си. 

Германката Анжелик Кербер допусна първа голяма загуба след завръщането си на корта, като загуби от гъркинята Мария Сакари с 0:6, 3:6.

На смесените Лаура Зигемунд и Александър Зверев показаха по-стабилна игра и се наложиха над гръцката двойка Мария Сакари и Петрос Циципас с 6:3, 6:3.