Германия пред епидемия от Ковид-19?

Носителите на вируса в страната станаха 20

Новини
22:10 - 26 Февруари 2020
7602
Германия пред епидемия от Ковид-19?

Германия е в началото на епидемия от коронавируса, след като новите случаи на зараза в страната не могат да бъдат проследени до първоначалния източник Китай. Това обяви днес на пресконференция германският министър на здравеопазването Йенс Шпан.

Появата на 5 нови носещи заразата в западните и южните части на Германия, с които носителите стават около 20, означава, че болестта навлиза в нова фаза, каза министърът. Той призова местните власти и работодателите да преразгледат плановете си за действия в случай на пандемия.

"Веригите за предаване на инфекцията вече са отчасти непроследими и това е нещо ново", заяви Шпан. По думите му голям брой хора са контактували с пациенти и това е "голяма промяна" спрямо 16-те досегашни пациенти, при които "веригата можеше да бъде проследена назад до източника Китай".

Министърът прикани хората все пак да не изпадат в излишна паника и отбеляза, че "не всяко кашляне е случай на коронавирус". Според него в Германия има достатъчно изолатори в болниците, ако се наложи да бъдат приемани голям брой заболели.