Германия стъпка и лалетата, Белингам спаси Англия

Грандовете изиграха поредни контроли преди Евро 2024

Спорт
23:57 - 26 Март 2024
4975
Германия стъпка и лалетата, Белингам спаси Англия

Германия показа признаци, че излиза от летаргията и само няколко дни след победата над Франция в Лион, Бундестимът спечели с 2:1 срещу Нидерландия на „Дойче Банк Парк“ във Франкфурт.

Победата за германците донесе Никлас Фюлкруг с гол в заключителните минути на двубоя.

Нидерландия бързо поведе в резултата с 1:0. Още в 4-ата минута Мемфис Депай с прехвърлящ пас намери в наказателното поле на Германия Джоуи Веерман, който с много хубав удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Германия успя да изравни резултата само седем минути по-късно. След добра комбинация Максимилиан Мителщад получи топката на границата на наказателното поле на Нидерландия и с много точен удар вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Барт Вербруген, като топката срещна и напречната греда преди да влезе в мрежата.

Бундестима можеше да направи пълен обрат в 18-ата минута, когато Илкай Гюндоган получи прецизно подаване и веднага стреля в долния десен ъгъл, но Барт Вербруген предугади намеренията му и отрази удара с добра реакция.

Няколко секунди по-късно Дониел Мален нанесе удар, който попадна в средата на вратата и беше лесна задача за Марк-Андре тер Стеген.

В 57-ата минута топката топката попадна удобно на крака на Тижани Райндерс, но последва лош опит, прелетял високо над напречната греда в аут.

Четири минути по-късно Мемфис Депай връхлетя една топка в наказателното поле на Германия, но стреля малко над напречната греда в аут.

Джамал Мусиала получи чудесно подаване в наказателното поле на Нидерландия в 76-ата минута, но пропусна златен шанс, а Барт Вербруген направи страхотно спасяване.

Томас Мюлер направи много голям пропуск в 83-ата минута. Той си освободи пространство в наказателното поле и отправи добър удар към долния ляв ъгъл, но Барт Вербруген направи удивително спасяване.

Германия все пак поведе с 2:1 в 85-ата минута. Тони Кроос центрира от корнер в наказателното поле на Нидерландия, където Никлас Фюлкруг реагира най-бързо и умело я насочи с тяло във вратата на Барт Вербруген.

Англия измъкна драматично равенство срещу Белгия на "Уембли", като двата тима завършиха при резултат 2:2. "Трите лъва" се докопаха до изравнително попадение в добавеното време, когато точен бе Джуд Белингам.

В 11-ата минута белгийците излязоха напред в резултата. Амаду Онана намери Юри Тилеманс, който нанесе неспасяем удар от далечна дистанция, с който прониза Джордан Пикфорд за 0:1.

Отговорът на Англия не закъсня и в 17-ата минута резултатът стана 1:1. Айвън Тони вкара дузпа в долния десен ъгъл, а нарушението, довело до 11-метровия наказателен удар, бе на Ян Вертонген.

Десет минути след това след центриране от ъглов удар Люис Дънк свали за Джаред Боуен, който прати топката в мрежата, но бе в положение на засада и голът не бе зачетен.

В 34-ата минута „Трите лъва“ бяха много близо до втори изравнителен гол, след като карамбол изведе Джуд Белингам на празна врата, но полузащитникът не успа да уцели вратата.

Три минути по-късно Белгия отново излезе напред в резултата. Ромелу Лукаку проби отдясно и с външен фалц качи топката на главата на Тилеманс, който вкара втория си гол в мача – 1:2.

В 53-ата минута прецизен пас, разсякъл белгийската отбрана, стигна до Айвън Тони, който отправи хубав удар от обещаваща позиция, но Матц Слес имаше видимост и спокойно спаси.

В 63-ата минута Джаред Боуен стреля от упор, но волето му бе насочено към средата на вратата и Селс изби. Три минути по-късно Коби Мейну шутира към долния десен ъгъл, но Селс пак спаси.

В 80-ата минута Англия имаше нова възможност да стигне до изравнително попадение, след като отскочила топка се озова в краката на Фил Фодън, който стреля покрай левия страничен стълб.

Дълбоко в добавеното време англичаните измъкнаха равенството. Оли Уоткинс задържа топката в очертанията, намери Джеймс Мадисън, който продължи за Джуд Белингам, а той с презицен удар не пощади Селс за крайното 2:2.