Германия в паника: Тежко болна ли е Меркел?

Според лекари може да се касае за сериозно заболяване, свързано с обмяната на веществата

Новини
19:24 - 27 Юни 2019
15478
Германия в паника: Тежко болна ли е Меркел?

Слухове за влошено здравословно състояние на Ангела Меркел плъзнаха из целия свят, след като днес за втори път в рамките на по-малко от месец германския канцлер получи силен пристъп на тремор. Както Lupa.bg извести, тя беше забелязана да трепери, сякаш разтърсена от ток, до президента Франк-Валтер Щайнмайер на събитие в Берлин. Пристъпът видимо смути Меркел, която се опита да прикрие състоянието си, скръствайки ръцете си.

В социалните мрежи в Германия вече има хиляди коментари за състоянието на властната дама. Според медиите, тя е видимо преуморена и има нужда от почивка. Появяват се и слухове, че е в тежко здравословно състояние и има задълбочаващ се проблем с обмяната на веществата.

Депутат от Руската Дума смята, че повторният случай на тремор при Ангела Меркел може да е симптом на доста сериозно заболяване. Бившият главен лекар на Руската федерация Генадий Онищенко упреква немските си колеги за това, че не следят изкъсо здравословното състояние на канцлера. Според него още след първия пристъп те е трябвало да настояват за пълно изследване на Меркел, която по думите му "видимо не е добре".

"Преди около седмица имаше подобен случай и е видно, че не са взети никакви мерки. Сега сме свидетели на повтаряне на това състояние. Допускам, че г-жа Меркел е много труден пациент, но всички хора са такива - трудни и понякога трябва да се настоява", твърди Онищенко. Според него симптомите действително могат да показват обезводняване, но това би важало само при първия случай. Повтарянето на пристъпа може да говори за системен проблем от обмяната на веществата и дори за по-сериозна диагноза.

Първият пристъп сполетя Ангела Меркел на 18 юни. Тогава тя се срещна с новоизбрания президент на Украйна Владимир Зеленски. Днес пристъпът като от "токов удар" се повтори отново. Междувременно говорител на канцлера обяви, че тя ще участва в церемонията по полагане на клетва на новия министър. По отношение на срещата на Г-20, която се провежда в Осака, той посочи: "Всичко върви според плана. Канцлерът е добре“. Самата Меркел също оповести, че състоянието й е отлично и препоръча на медиите да се съсредоточат "върху важните за обществото неща".

Публикуваме отново видеото с "трептящата" Ангела Меркел: