Германия взе точка от европейския шампион Италия

Една от класиките във футбола завърши 1:1 в Болоня

Спорт
04:36 - 05 Юни 2022
3096
Германия взе точка от европейския шампион Италия

Италия и Германия не излъчиха победител в сблъсъка помежду си от първия кръг в група 3, Лига "А" на Лигата на нациите. Срещата на "Ренато Дал`Ара" в Болоня завърши при резултат 1:1.

Домакините излязоха в доста експериментален състав, но оказаха сериозна съпротива на своя съперник и първи откриха резултата с попадение на Лоренцо Пелегрини в 71-ата минута. Гостите обаче възстановиха равенството в 73-ата минута чрез Йошуа Кимих и този резултат се запази до края, като двата тима поделиха по точка.

Селекционерът на домакините Роберто Манчини бе избрал да започне мача с доста любопитен състав. Триото в атака бе съставено от Лоренцо Пелегрини, Джанлука Скамака и Матео Политано. В средата на терена пък действаха Брайън Кристанте, Сандро Тонали и Давиде Фратези.

В същото време Ханзи Флик заложи на доста по-познат състав с Тимо Вернер като изнесен нападател и Льорой Сане, Томас Мюлер и Серж Гнабри зад гърба му. Йошуа Кимих и Леон Горетцка бяха двамата дефанзивни полузащитници.

Двата тима делят 2-ото и 3-ото място в групата с по 1 точка. След този резултат Италия продължава да няма победа вече 237 дни, а освен това "Адзурите" в пети пореден мач не успяха да постигнат успех над Германия.