Германски медии: Флик да си заминава веднага

Бундестимът претърпя позорно поражение с 1:4 от Япония в приятелски мач

Спорт
12:50 - 10 Септември 2023
3680
Германски медии: Флик да си заминава веднага

Германските медии не спестиха унищожителните си критики след поредния слаб мач на националния отбор снощи. Бундестимът претърпя позорно поражение с 1:4 от Япония в приятелски мач във Волфсбург, като това бе трета поредна загуба за момчетата на Ханзи Флик в контролите, като тимът има само едно равенство в последните си пет срещи.

Логично на прицел бе най-вече националният селекционер.

“Незабавна раздяла с Флик!”, призовава най-тиражният таблоид в Германия “Билд”. “Това бe пореднa вечер, която трябва да забравим. Ханзи Флик е най-лошият национален треньор за всички времена. Ето защо девет месеца преди откриващия мач на домашното ни европейско първенство няма алтернатива на незабавната раздяла.

Стига толкова, г-н Флик!

Флик експериментира с всичко през тази година. Нито една от идеите му не проработи на терена. И той отне сигурността и самочувствието на играчите. За щастие, като домакини ние автоматично се класираме за Евро 2024. В противен случай вероятно изобщо нямаше да сме там”, категорични са от изданието и предлагат за нов селекционер Матиас Замер, тъй като най-подходящият за поста Юрген Клоп на този етап няма как да поеме националния отбор.

“Флик губи последните си аргументи”, коментира и авторитетното списание “Кикер”.

“Германският национален отбор преживява ужасен провал, който най-накрая трябва да отвори очите на отговорните лица.

Съмненията, че Ханзи Флик ще успее да направи обрат в оставащите само девет месеца до домашния турнир, едва ли могат да бъдат по-големи след този позор срещу Япония. Обрат и смяна на настроението, друг път! Тактическите и кадровите мерки на Ханси Флик не дадоха резултат. Германският футбол се намира в най-ниската си точка точно преди домашното европейско първенство.

Представянето срещу Япония беше спортна катастрофа във всяко едно отношение.

На терена отново се появи един отбор, който се стараеше, но отново беше изключително крехък в защита и безидеен в търсенето на офанзивни решения, изглеждаше все по-несигурен и накрая се разпадна. От друга страна, Япония олицетворяваше точно това, което германският отбор не е бил от една година насам: отбор, който излъчва самоувереност и радост и в който всеки има своя индивидуална идентичност”, коментират от “Кикер”. И припомнят, че за последно Германия губи три поредни мача през далечната 1985 г., когато селекционер е Франц Бекенбауер, а тимът отстъпва последователно на Англия, Мексико и СССР.

“Националният отбор се препъва от един срам в друг! В събота вечерта отборът на Ханзи Флик загуби с 1:4 от Япония и показа катастрофално представяне”,

пише Sport1. “Докато части от халфовете все още се опитваха да ограничат щетите, защитата показа значителни дефицити. В предни позиции играта на Кай Хавертц беше също толкова неубедителна. Нико Шлотербек бе отчайващ, а Зюле и Рюдигер имаха големи проблеми с координацията в защита. Емре Джан направи много грешни пасове, бе непостоянен в изграждането на играта и неуверен в дриблирането си. Никакъв фактор на сигурност! Серж Гнабри бе пълен провал! Хавертц - никаква заплаха за противника, никаква кретивност, никакво темпо”, гласят част от критичните коментари.

На този етап бъдещето на Ханзи Флик остава крайно неясно, а във вторник предстои нов приятелски мач - срещу изключително силния отбор на Франция.