Героят Пиргов: Дузпите са усет

Мачовете с Копенхаген ще са бонус за нас, заяви вратарят

Спорт
12:43 - 30 Юли 2021
1290
Героят Пиргов: Дузпите са усет

Вратарят на Локомотив Пловдив Илко Пиргов, който се превърна в герой за своя тим при дузпите срещу Словачко разкри каква е тайната. Стражът заяви, че при наказателните удари се изисква усет и шесто чувство.

Пиргов спаси три удара от бялата точка и така „смърфовете“ преодоляха Словачко във втория квалификационен кръг от Лигата на конференциите.

„Щастлив съм, защото хвърлихме много усилия. Словачко е много добър отбор. При дузпите трябва малко шанс и късмет. Заради борбата, която демонстрирахме, заслужавахме да продължим“, каза Пиргов.

„Понякога е усет, шесто чувство, може би е комплекс от всичко. Доволен съм, че помогнах на отбора и успяхме да се класираме напред. Сменихме около шест човека. Ние две години играем заедно, ще ни трябва още малко време да се напаснем. Защитавахме се основно, но се радвам, че успяхме. С всеки мач ще изглеждаме по-добре. Този мач ще ни даде самочувствие. Надявам се да изглеждаме по-добре“, добави той.

„Мачовете с Копенхаген ще са бонус за нас. Ръководството искаше от нас да преодолеем Словачко и успя да го направим“, каза още стражът.