Гешев: Националната следствена служба разследва кабинета „Петков”

"Продължаваме промяната" нямали никакви притеснения

Новини
20:00 - 26 Октомври 2022
4707
Гешев: Националната следствена служба разследва кабинета „Петков”

Главният прокурор направи остър коментар за състоянието на МВР. Обвинител номер едно излезе и с предложения за борбата с престъпността и корупцията. Иван Гешев обяви още, че Националната следствена служба разследва кабинета „Петков” заради газовите доставки.

„Вярвайте ми връщаме се към 90-те години. МВР за съжаление е в трагично състояние. Може би в такова състояние не е била от началото на 90-те години, виждам, че се полагат усилия от министър Демерджиев нещо да се направи.

В момента е трагедия, то е в насипно състояние – меко казано, почти кремирано”, заяви главният прокурор.  

За това Иван Гешев предлага няколко мерки, като връщане на приемните – където гражданите да се срещат с окръжните прокурори.

„Ще бъде изпратено писмо до ДАНС и МВР за създаване на съвместни екипи, които да извършват първоначален и постоянен мониторинг върху проблемите, свързани с различни видове престъпност”, обясни главният прокурор.

Според него съдебната реформа у нас трябва да се прави не само в парламента, но и с експерти. А по време на срещата си с депутати от ГЕРБ, главният прокурор обяви,

че Националната следствена служба разследва кабинета „Петков”. Сигналът беше подаден именно от партията на Борисов за купуване на газ през посредници, което повишава цените.

„В момента текат разследвания, включително и в Националната следствена служба с предмета, който ми беше зададен от депутатите, касаещ газта и други проблеми, свързани с класифицирана информация”, допълни Гешев.

По-късно от ПП излязоха с позиция относно обвиненията на главния прокурор. 

„Работа на органите на следствието е да разследват, на Прокуратурата – да повдига обвинения”, заявиха от партията. И добавиха, че нямат никакви притеснения.

„Очакваме с нетърпение резултатите по сигналите за корупционните схеми на „Капитан Андреево”, кражбата на милиони за строителството на „Хемус“, по-тънките слоеве асфалт на магистрала  „Тракия“ и чекмеджето на лидера на ГЕРБ – Бойко Борисов", пишат от ПП.