Гешев намекна, че готви специален подарък за рождения ден на Бойко Борисов

"Вярвайте ми, ще бъде интересно моето изказване, утре, на 13.06", заяви главния прокурор

Новини
16:35 - 12 Юни 2023
6454
Гешев намекна, че готви специален подарък за рождения ден на Бойко Борисов

Главният прокурор Иван Гешев, който поиска да си тръгне по-рано от заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС), защото пътува до Страсбург, заплаши с намек Бойко Борисов, че "утре ще е интересно".

Във вторник, 13 юни, той ще участва в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) на Европейския парламент, където ще говори за "Барселонагейт". Заради казуса  Гешев поиска имунитета на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Вярвайте ми, ще бъде интересно моето изказване утре, на 13.06", заяви Иван Гешев. Натъртването на датата - 13.06, може да се приеме и за намек към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. На тази дата той има рожден ден. 

Членове на съдебния съвет Атанаска Дишева и Гергана Мутафова обвиниха Гешев в шиканиране на процедурата, защото на предишното заседание е заявил, че иска да участва лично и въпреки че е предупредил, че ще пътува, е останало впечатлението, че той ще промени билета си.

"Притеснява ме овладяването на българската прокуратура. Тук не става въпрос за мен, а въпросът е принципен. Тук е заложена независимостта на съдебната власт, не аз. Държа лично да осъществявам своята защита заедно с адвоката, който съм ангажирал. Ако позволите да се пошегувам, тъй като производството е хибридно, както казва министър Славов, може да приложите процедурата за задочно производство в Наказателнопроцесуалния кодекс, докато главният прокурор се укрива в Европейския парламент", заяви Гешев.