Гешев направи на пух и прах проекта за Конституция

Бившият главен прокурор написа във Фейсбук, че от текстовете личи базисна липса на юридическа компетентност

Новини
15:30 - 06 Август 2023
4034
Гешев направи на пух и прах проекта за Конституция

Иван Гешев разкритикува в социалната мрежа проекта за Конституция. 

Там той написа: 

В това изречение на министъра на правосъдието Славов е вярно само, че има проект за изменение на Конституцията. Много тъжно е министри и то на правосъдието да говорят неистини и по този начин да се подиграват с хората. Единственото безспорно нещо, което видях при многобройните си дебати с т.нар. „народни представители”, е базисна липса на юридическа компетентност. Така че няма как практически да е имало обсъждане с “хора с безспорна”, а още по малко “компетентност”.

Излишно е да питам колко “достатъчно дълго” е текло това обсъждане. Два, три или пет дни… След като всички видяхме, че тези промени са писани и сглобявани  за часове, без каквото и да е обсъждане. Още по-малко с магистратурата и гражданското общество. Каквото и да означават тези общи фрази. И отново е безсмислено да се пита кога, къде и с кои представители. Докато българите търпим  политици да ни лъжат нагло в очите, разпадът на нашата държава ще продължава.

Единственото сигурно нещо е, че депутати от това Народно събрание, защитаващи лични и корпоративни интереси, не трябва да променят българската Конституция. Не само защото са некомпетентни, но и защото кукловодите им искат през промени да закрепят на конституционно ниво олигархичния модел на управление за десетилетия напред. И това е единствената цел на тези промени. Така че не слушайте какво ви говорят, а гледайте какво правят. Говорят красиви лъжи, обещават светло бъдеще, а крадат народни пари.

И завършва с хаштаг: Да изметем политическия боклук.