Гешев се закани: Не ме е страх, престъпниците ще влязат в затвора

Главният прокурор напусна заседанието на правната комисия

Новини
15:31 - 07 Юни 2023
7265
Гешев се закани: Не ме е страх, престъпниците ще влязат в затвора

По време на заседанието на правната комисия в НС, главният прокурор Иван Гешев се закани, че ще направи всичко престъпниците да влязат в затвора.

"Ще довърша мандата си и ще направя всичко възможно всички, които са извършили престъпления, да влязат в затвора", заяви той по време на заседанието, на което депутатите ще разгледат на второ четене промените в Наказателно-процесуалния кодекс. Те касаят въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор и заместниците му.

Той отново повтори тезата си, че България се връща в мутренските години, които са налице заради войната, която се води срещу съдебната власт. Прокуратурата е единна и ще продължи да работи по същия начин въпреки всичко, което се случва и въпреки политическия натиск, увери главният прокурор.

"Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен. Не я страх и магистратската общност", подчерта Гешев, който няма да участва в нещо, което предварително е решено и което обслужва политическата мафия и което българските граждани определят като мафия, боклук, олигархия и организирана престъпност.

"Няма да позволя и да участвам в превръщането на правовата държава в дрипа и пипането на Kонституцията с мазни пръсти. Бог да пази България", категоричен бе Гешев и напусна заседанието на Комисията по правни въпроси.