Гешев влезе в залата на делото "КТБ"

Сръбската държава не иска да изпълни международните си ангажименти относно Цветан Василев

Новини
12:54 - 28 Януари 2020
1544
Гешев влезе в залата на делото "КТБ"

В Специализирания наказателен съд продължава делото за фалита на КТБ. Основен подсъдим е избягалият в Сърбия банкер Цветан Василев, както и още 17 души, които трябва да отговарят за източването на над 2 милиарда и 500 милиона лева от трезора на банката през 2014 година.
 
По време на последното заседание по делото през ноември стана ясно, че банкерът – беглец иска да го разпитват чрез видеовръзка от Сърбия.  
 
Неведнъж досега ексбанкерът е заявявал намерение да даде видеопоказания. И неведнъж прокурорите по мегаделото са казвали, че искат да чуят показанията на Василев, но да се изправи пред съда, не през видеовръзка.
 
Това се повтаря вече пет години неизменно, по един и същи сценарий, докато процедурата по екстрадиция, поискана от българската прокуратура, продължава да виси в белградския съд.
 
В същото време главният прокурор Иван Гешев коментира, че сръбската държава не иска да изпълни международните си ангажименти относно Цветан Василев.
 
За първи път от избора си за главен прокурор той влезе в съдебната зала, за да участва в разпита на основния свидетел срещу Цветан Василев - Бисер Лазов.