Гешев знае, но си трае

Бившият главен прокурор не е ли чувал, че мандатоносителката на партията му Весела Драганова е в позорния списък на данъчните измамници?!

Коментар
20:01 - 16 Май 2024
13012
Гешев знае, но си трае

БОРИС ЧОЕВ, в. "Стършел"

Бившият главен прокурор Иван Гешев ще се яви на парламентарните избори през юни с коалиция „Граждански блок“. Негов мандатоносител стана „Партия на българските жени“ с председател бившата депутатка от НДСВ Весела Драганова, чрез която се регистрира в Централната избирателна комисия. „Съвсем скоро ще видите в листите ни много личности, които ще ви изненадат - заяви бившият обвинител №1. - Общото между всички тях е едно - любовта към България.“

Любовта към България или любовта към парите, питат се от приходната агенция, защото партията на Весела Драганова е в позорния списък на данъчните измамници към НАП с дългове от 62 717 лева. Освен това дължи 190 000 лева по непогасен банков кредит - 35 000 главница и 164 000 натрупани лихви. А за капак „Партията на българските жени“ има неизплатени задължения от над 100 000 лева към своите служители и различни доставчици.

Или общо дълговете на Гешевата мандатоносителка възлизат на 352 717 лева. Въпреки това ръководителката на напълно фалиралата партия се грижи добре за своята особа, тя продължава редовно да изплаща заплати на себе си.

„Партиите се превърнаха в търговци, те не представляват българските граждани - продължава с патос бившият главен прокурор. - Затова целта на коалицията е да промени порочния модел на управление, да изчисти политическия боклук и да върне властта на гражданите.“

Възниква въпросът: с хора като Весела Драганова ли ще се чисти политическият боклук и ще се променят порочни модели?

И още един въпрос.

„Аз знам всичко за всички!“ твърди гордо Иван Гешев. Ако е така, значи знае и за дълговете на Весела Драганова. Защо тогава мълчи за тях?