Гигс - идолът на милиони, но и с тъмна страна

Спорт
13:38 - 09 Август 2022
3419
Гигс - идолът на милиони, но и с тъмна страна

Съдебното дело срещу легендарния бивш футболист на Манчестър Юнайтед и бивш национален селекционер на Уелс Райън Гигс за нападение над бившата му приятелка Кейт Гревил започна, а английските таблоиди разпространяват шокиращи твърдения за един от най-великите уелски футболисти в историята.

Според "Сън", 48-годишният Гигс е изгонил Гревил от хотел „Стафорд“ в Лондон, докато тя е била гола заради спор, след като той е флиртувал с други жени.

Гигс е обвинен и в нападение срещу 36-годишната Гревил и по-малката й сестра Ема в дома им в Уорсли на 1 ноември 2020 г. Освен това Гигс е обвинен в заплахи срещу бившата си приятелка от август 2017 г. до ноември 2020 г.

„Той беше идолът на хиляди фенове. На терена способностите му бяха страхотни. Извън терена личният му живот беше много по-грозен и носеше тъмна страна - пълна с насилие над жената, която каза, че обича. Това е история за контрол и принуда“, каза прокурорът Питър Райт.

Делото започна в понеделник и се очаква да продължи поне 10 дни.

Това не е първият път, когато личният живот на Гигс е тема на английските таблоиди, след като през 2011 г. беше разкрито, че той е имал осемгодишна връзка с Наташа Лийвър, съпругата на брат му Родри Гигс.