Гласът на Костов: Мандатът няма значение. Пак ще дойдат освободени от физическо послушници

Към политиката са се устремили замаяни и разплакани от щастие хора без способности

Новини
16:42 - 01 Юни 2023
5665
Гласът на Костов: Мандатът няма значение. Пак ще дойдат освободени от физическо послушници

Пиарът на Командира Михаил Михайлов, станал известен като Гласът на Иван Костов, не спести ярки и остри критики срещу новите политици, като обяви, че политиците в последните 30 години са превърнали политиката в поминък, към която са се устремили замаяни и разплакани от щастие хора без особени способности и умения.

Михайлов обяви, че политическата класа, а и обществото  демонстрират почти шизофренно поведение, което доказват последните протести пред президентството. Едната част от него демонстрира срещу това, че Борисов и кликата около него са престъпници. Другата част протестира срещу това, че т. нар. “Промяна” са глупави, некомпетентни, непоследователни и доста подли, заявява пиар експертът в интервю пред "24 часа".

А третата част - срещу това, че президентът Радев разделя народа. Хайде сега да си представим, че и трите групи са прави в оценките си. И какво се получава? Че искат да ни управляват престъпници, непоследователни глупаци и политически интриганти. В тази ситуация половината от българите ще гласуват за някого от тях, изведе логиката Михайлов.

Резултатът ще е „класическото определение за глупост” - сто пъти да постъпваш по един и същ начин, да избираш едни и същи хора и да очакваш различен резултат.

По повод изтеклите записи от заседанието на НС на ПП, бившият пиар на Костов заяви: „Този запис всъщност изигра ролята на огледало, в което се огледаха участващите в него и всички останали, които надничаха през рамената им. Този запис и последващите реакции на уж враговете им показаха кое е важното и за едните, и за другите - не само България да има правителство, а те да са тези, които го управляват.”, заключи медийният експерт.

Според него, записът показва, че не само ГЕРБ, а и “Промяната” не знаят какво означава думата “скрупули”. По-страшен от самия запис е само начинът, по който реагирахме.

„Едните гледаха сеир с пуканки пред телевизора, другите се възползваха всячески от ситуацията. Много малко журналисти зададоха на Кирил Петков въпроса: “Как може, когато вие искате властта, ГЕРБ да са престъпници, и в същото време не само да ги приемате за съюзници, а заедно с тях да се домогвате до нея? На кого, според вас, господа политици, не е станало ясно какви сте и какво всъщност искате?”.”, напипа пропуска пиар гуруто.

Михайлов заключи, че има една форма на уникалност на българите и че сме социални шизофреници.

„Разделяме света на три - “тия”, “ония” и “аз". “Тия” са онези, които ни разгонват фамилията, “ония” са, за които гласуваме и нищо не правят. А когато животът ни зададе въпроса: “А ти кой си?”, отговорът винаги е един и същ: “Аз съм си аз!”, обрисува омагьосаният кръг у нас Михайлов.

И прави доста тъжния извод, че преди 30 минути сме излъгали целия свят, но на първо място себе си, че правим някаква промяна, а сменихме единствено думите.

Имиджмейкърът на синия кабинет отсъди, че нищо не го е поразило в изтеклите записи от заседанието на „Промяната”. „Народ и политици е система от скачени съдове. Не може в системата да циркулира пикня, а в преливника да изтича амброзия.”, каза той.

И прави изводът, който немалко умни хора са споделяли: „Ние непрекъснато чакаме някаква всемирна справедливост. Но животът не е справедлив, животът е логичен. На нас винаги ни се е случвало и ни се случва това, което заслужаваме - а заслужаваме това, което ние самите си правим.”

Тъй като изборът е наш, Михайлов стига до извода, че всъщност не харесваме себе си. „Както не харесваме и прехода, защото нашият прочит на прехода означава не да се трудим като германците след Втората световна война и да изградим наново държавата си, а да препишем законите на същите тези германци, направили от онази Германия днешната Германия. Смятахме, че усилията можем да ги заменим с добре преписани закони. Но тези закони нали ние ги прилагаме? Днес политиците непрекъснато обясняват как личността нямала значение. Нямало значение кой е главен прокурор. Нямало значение кой е премиер. Как да няма? Това е политическа шизофрения! Затова самите ние все по-малко и по-малко имаме значение.”, заключава той.

Що се отнася до задаващия се кабинет от коалицията на ГЕРБ и „Промяната”, Михайлов даде прогноза: „Да приемем, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ станат за резил докрай и направят правителство. Какво добро очаквате от нещо толкова скверно и непочтено? Или още по-лошо - трети мандат. На извънземните ли ще го дадат? Нали ще извадят отново едни безлични, освободени от физическо послушници, които ще нарекат експерти.”, не спести остри думи той.

Няма никакво значение дали ще направят правителство, кой ще го направи и как ще го нарекат. Това ще е едно правителство, направено от нас, българите, и каквото и да е то, ние много скоро ще излезем срещу него на площадите, даде прогноза Гласът на Костов.

„В момента, за да не получим паник атаки от осъзнаването на това къде сме, какви сме, защо сме такива, ние си задаваме въпроса с кой мандат е по-добре да направим кабинет...

Е, добре, и аз питам - с кого да го направим? С едни хора, които 5 часа показват, че единственото, за което им пука, са те самите и техните комплекси. И малкото гласове, които са против, се оказват недостатъчни, за да победят комплексарщината и глупостта им?”, попита риторично Михайлов.

Или едни други, които ни се дават като алтернатива, и които за 12 години убиха остатъчния морал на българина, доколкото въобще сме го имали, издигнаха в култ простащината и предателството? И после тези, които дойдоха в рамките на 2 години, за да покажат колко са лоши другите. Не мога да приема нито едните, нито другите, признава той.

Мишо Михайлов е саркастичен относно бъдещето ни- „Преди около 20 години световният демографски институт в свой доклад каза, че за България няма изход. Някъде между 2050 и 2070 г. ще изчезне и последният етнически българин. Дето се казва, има - няма още 60 избора, и сме там...”, изчисли експертът.

Хоризонтът и изходът според мен е само един - собствените ни личности, работата всеки ден върху нас самите, уникалната цел да се грижим за близките си по начин, по който искаме държавата да се грижи за нас самите. И може би някога, преди да изчезне и последният българин, ще има няколко десетки или стотици семейства, които ще построят обществото, за което всички мечтаем, но днес не заслужаваме.

Най-важното е българите да вярваме в себе си и в това, че има смисъл да съществуваме, за да се грижим за близките си и хората, които обичаме. Да вярваме в смисъла на тази грижа за другия. Вярата и държавата горе-долу се отнасят, както вярата и религиите. Ако Господ смяташе, че човешката вяра може да бъде обхваната от религия, той щеше да ни даде само една религия.

Нашата вяра обаче е по-голяма от всяка религия. Вярата ни в доброто също така трябва да е по-голяма от вярата във всяка една партия. Аз вярвам в себе си, защото трябва да съм силен заради хората, които обичам и за които се грижа, сподели Михайлов.

„Дами и господа, разберете веднъж завинаги, че не може единствените ви качества да са недостатъците на вашите опоненти. Днес всички вие се държите като политически лешояди, храните се от мършата на враговете си. Всички съществуващи в България политически структури до момента се осраха - извинете моя френски. Най-вероятно ще дойдат нови, при които няма да има разлика в качеството на материала. Може би само в цвета и миризмата.

Хората, които искат да се занимават с политика, трябва да поемат този кръст, именно кръст, а не поминък и не психоаналитична лаборатория за избиване на комплекси. Нека всеки, който дръзне да се посвети на другите, първо да се заобиколи с поне два пъти по-умни хора от него. В театъра, от който аз никога не съм излизал, има една хубава приказка и тя гласи: “Царят се играе от околните”, даде съвет на политиците Михайлов.