Гласуването по вота на недоверие ще се проведе на 29 януари

Новини
13:01 - 24 Януари 2020
2727
Гласуването по вота на недоверие ще се проведе на 29 януари

Гласуването по вота на недоверие ще се проведе на 29 януари. Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след приключване на разискванията по него, предаде Агенция „Фокус“.

С това се спазват разпоредбите на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, а именно гласуването на проекта за решение да се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията.

Дебатите продължиха близо 4 часа, а на заседанието присъстваха министри от кабинета „Борисов“ 3. Мотивите на БСП бяха представени от лидера на партията Корнелия Нинова. Тя обяви от парламентарната трибуна, че досега правителството е било вредно, а сега е риск за България.

Според нея всяка промяна към по-добро минава първо през оставката му. Според депутатa от ГЕРБ Георги Марков БСП искат пир по време на чума. Той заяви, че управляващите няма да го позволят и попита защо не се борят с бедстивето, а с правителството. 

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че от Движението са убедени във вредата, която управляващото мнозинство нанася на демокрацията и живота и здравето на всички български граждани.

В рамките на дебата стана ясно, че "Атака" ще определи своето отношение към вота на недоверие при неговото гласуване.