Гласят Красимир Балъков за селекционер на националния

Стана ясна и причината за напускането на Хубчев, тя е тройна - Лечков, Костадинов и Венци Стефанов

Спорт
11:00 - 27 Април 2019 (обновена)
2031
Гласят Красимир Балъков за селекционер на националния

Красимир Балъков е първият и единствен засега вариант пред ръководството на БФС за наследник на подалия оставка национален селекционер Петър Хубчев.

Очаква се развитие по темата да има след празниците, когато и на документи националният ни отбор ще бъде без треньор.

През юни на националния отбор на България предстоят две решителни евроквалификации - гостуване на Чехия в Прага на 7 юни и домакинство на Косово четири дни по-късно.

"Ако е истина, че Петър Хубчев е напуснал националния отбор, това не е добре, защото в него хората виждаха един от треньорите, които могат да направят нещо за българския футбол. Моето име винаги го свързват, когато има смени в националния отбор, но до момента не съм станал селекционер. Ако ми почукат на вратата да поема България, тогава ще говорим", коментира треньорът на Етър - Красимир Балъков.

Междувременно станаха ясни и мотивите за оставката на Петър Хубчев, а те не са за подценяване - поведението на част от ръководителите на БФС и по-конкретно на Йордан Лечков, Емил Костадинов и Венцеслав Стефанов.

Още след равенството с Косово, Хубчев изрази публично недоволство от факта, че вицепрезидентът на БФС и отговорник за националните отбори непрекъснато критикува играчите.

В обосновката на напускането си е добавил и членовете на Изпълнителния комитет на БФС Костадинов и Стефанов. Сред мотивите на Хубчев е написано също, че по време на лагери на националния отбор на базата имало повече сватби, отколкото тренировки.

С Хубчев си тръгват и помощниците му Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян.

Петър Хубчев стана селекционер на България в края на септември 2016 г. Той води националите в 20 мача, в които записа 8 победи, 5 равенства и 7 загуби.