Гласят сина на Флорентин Петре за Левски

21-годишният Патрик от Политехника Яши попадна в списъка на Бекали за селекцията на „Герена”

У нас
16:22 - 12 Април 2019
6272
Гласят сина на Флорентин Петре за Левски

Румънските футболни мениджъри Джовани и Виктор Бекали, ангажирани от Левски за бъдещите трансфери на „Герена”, вече започнаха да набелязват футболисти. Първият е синът на известния бивш румънски футболист на ЦСКА Флорентин Петре – Патрик, научи Lupa.bg. 21-годишният халф играе за тамошния Политехника Яши, но след края на сезона ще стане свободен агент и може да пристигне на „Герена” без пари.

Навремето именно Джовани Бекали доведе Флорентин Петре в ЦСКА. Докато той риташе с червената фланелка, неговият син Патрик също прекара част от детството си на „Армията”. Сега обаче баща му и неговият ортак Бекали го гласят за големия съперник Левски.

Младият Патрик Петре не успя да се наложи в мъжкия тим на Динамо

Подобно на баща си Патрик Петре е юноша на Динамо Букурещ. Стига до мъжкия отбор, но така и не успява да се наложи. След само 19 мача за 4 години напуска, за да трупа опит в други провинциални отбори от Румъния. През този сезон има 16 мача за Политехника Яш, без отбелязан гол.

Патрик е син на Петре от първия му брак с румънка, с която изкара 13 години. Двамата се разведоха с големи драми, като майката дори бе забранила на Петре да доближава детето. Според слуховете тогава, причината е българската манекенка Маргарита Пейчинска, с която румънецът започва нова любовна връзка. По-късно двамата се женят и до ден днешен са заедно, като имат и малък син.

Флорентин Петре бе част от последния шампионски отбор на ЦСКА през 2008 г.