Главчев призова земеделци и строители се включат с техника за пожарите

Огнеборците и доброволците са на предела на силите си, каза служебният премиер

Новини
13:43 - 17 Юли 2024
745
Главчев призова земеделци и строители се включат с техника за пожарите

“Искам да отправя един апел към земевладелци и собственици на строителни фирми, които имат едра техника - при тяхно желание и те да се включат, разбира се под пълна координация на МВР. Защото е хубаво когато различни бизнеси се обръщат за помощ към държавата, и те да са съпричастни, когато държавата и останалите граждани имат нужда от помощ.”

За това призова в началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Димитър Главчев.

“Няма как да не подчерта и отличната работа на пожарникарите, на военните, доброволците. Вчера ги видях на терен, те наистина са на предела на силите си, но работят и се раздават. Специално в Стара Загора видяхме с министъра и представители на всички други институции как пожарът беше стигнал до оградата на една къща - въпросът просто е бил на минути да обхване постройките, но при всички тези изключително професионални действия на участниците в потушаването на пожара, не се е стигнало дотам.

Още повече за отбелязване е, че това не е единственият такъв пожар - на всички места горе-долу така се развиват събитията”, каза Главчев.

Премиерът коментира и срещата на върха на НАТО във Вашингтон миналата седмица. “Нито се включваме с войски, нито ставаме безсрочни донори - изпълнявахме си мандата и всичко, което е било отбелязано в решенията на Народното събрание”, каза той. Главчев подчерта, че алиансът е единен, с изключение на Унгария, която има " по-особено становище, но каза, че няма да пречи на останалите".