Главчев се ядоса: Какво значи закъснял Съвет? Досега действахме на терен

Всички се обединиха около благодарностите към пожарникарите, обобщи премиерът

Новини
17:26 - 19 Юли 2024
1075
Главчев се ядоса: Какво значи закъснял Съвет? Досега действахме на терен

„Не знам откъде идват критиките, че Съветът по сигурността е закъснял. Какво значи закъснял Съвет? Ние до сутринта действахме на терен. Кога трябваше да се проведе този Съвет? Аз не виждам как по-рано можеше да го свикам. От началото на стихията не сме спирали да работим. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев след Съвета по сигурността към Министерския съвет.

"Преди около два часа се проведе заседание на Съвета по сигурността към Министерски съвет. Всички, които бяхме на това заседание, останахме с добри впечатления от тона, при който премина. Нищо общо нямаше с този в Народното събрание", коментира той. 

"Всички се обединиха около поздравленията и благодарностите към пожарникарите, военните и доброволците, които са на терен. И за организацията нямаше много различни мнения, по функционирането на цялостната дейност, която е извършена от всички органи на изпълнителната власт".

"Взеха се решения при пълно съгласие да продължи комуникацията между Народното събрание и Министерския съвет", обясни той. 

„За съжаление, сме изпаднали в поредната ситуация, която показва, че всичко в държавата е следварително. Поредното бедствие, при което хората остават без домове, е огледалото на некадърността на всичките тези през годините, които е трябвало да взимат решения. Отново се обсъжда какво трябва да се направи следварително", посочи заместник-председателят на ПГ на ИТН Станислав Балабанов след Съвета по сигурността.

„Това според мен е резултат от факта, че напоследък липсва държава, липсват институции. Изказвам съпричастност към нормалните български граждани, които в момента ги касаят много по-важни неща, отколкото, че има политически лидери, които хвърлят държавата в криза заради собственото си его, които бягат от отговорност. Жалко, че поредното бедствие се случи и чак тогава всички сме се събрали на съвет, гледаме се в очите и си говорим какво ще се прави", допълни Балабанов.