Главният икономически съветник на Байдън подаде оставка

Новини
19:52 - 02 Февруари 2023
1860
Главният икономически съветник на Байдън подаде оставка

Белият дом обяви в четвъртък напускането на Брайън Дийз, който беше директор на Националния икономически съвет и помогна за изпълнението на икономическата политика на президента Джо Байдън през първите му две години на поста.

В изявление, обявяващо напускането на Дийз, американският президент го за усилията му да "възстанови икономиката" на фона на пандемията Covid-19.

"През последните две години разчитах на Брайън Дийз да ми помогне да направя точно това. Брайън има уникалната способност да превръща сложните политически предизвикателства в конкретни действия, които подобряват живота на американския народ - каза Байдън.- Той помогна да насоча моята икономическа визия в реалност и управлява прехода на нашето историческо икономическо възстановяване към постоянен и стабилен растеж."

Байдън отбеляза, че Дийз е изиграл ключова роля в приемането на широкообхватно икономическо законодателство, което той подписа в закон, включително помощ при пандемия, инфраструктура, производство на компютърни чипове и сметки за данъци, климат и здравеопазване.