Главсекът на Радев: Властта не е готова за избори

Нищо не бе направено за гласуването на българите в чужбина, отсече Димитър Стоянов

Новини
17:47 - 15 Януари 2021
1611
Главсекът на Радев: Властта не е готова за избори

На консултациите при президента просто беше констатирано, че нищо не е направено, нищо не е променено. Нямаме здравен протокол, нямаме договор за машини, няма методика, по която да бъдат изпитвани тези машини. Това заяви пред Би Ти Ви Димитър Стоянов, главният секретар на президента Румен Радев.

"Как българите в чужбина, в тези страни с локдаун, ще излязат да гласуват? Как ще им бъде гарантирано конституционното право да гласуват? Нямало време. Една година имаше време. От 13 март какво направи изпълнителната и законодателната власт за гласуването на българите в чужбина? Не можеш да прехвърляш отговорност на организация като ЦИК, която няма администрация", заяви Стоянов.

Партиите бяха поканени на консултации при президента по отношение на това как се появяват в социологическите проучвания. Определено МИР беше изключително активна при промотирането на машинния вот, допълни той.

Изпълнителната и законодателната власт не са готови за тези избори. Необходимо е да се изпълняват някои важни условия като промени в Закона, заяви Стоянов.