Глобиха дебелак заради титлата на Ливърпул

Новини
17:30 - 14 Юли 2020
1554
Глобиха дебелак заради титлата на Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп уважи желанието на Адебайо Акинфенва "да му звънне", изпращайки му видеосъобщение с поздрав за промоцията на Уикъмб в Чемпиъншип.

Уондърърс победиха Оксфорд с 2:1 във финала на Първа лига в понеделник и за първи път в историята си ще играят във втория ешелон на английския футбол през следвашия сезон.

Огромният нападател Адебайо Акинфенва, който е запален почитател на Ливърпул, бе освободен от Уимбълдън преди 4 години. Тогава футболистът призова всеки заинтересован от него мениджър да "му звънне по WhatsApp и да го вземе на работа".

38-годишният Адебайо беше в страхотно настроение след победата на Оксфорд и в интервю за "Скай спортс" заяви: "Ще ви кажа нещо - единственият човек, който сега може да ме потърси по WhatsApp, е Клоп, за да празнуваме заедно. Разбрахте ли ме?"

А няколко часа по-късно Аде пусна в Туитър видео от улицата, на което гледа съобщението от Клоп.

"Здравей, големи човече! Поздравления. Гледах мача, но не и интервютата. Хендо и момчетата обаче ми казаха да се свържа с теб в WhatsApp и ето ме и мен. Още веднъж поздравления. Сигурен съм, че през целия си живот си искал да достигнеш поне до Чемпиъншип и сега, най-накрая, успя да го направиш. Добра работа. Страхотна, наистина страхотна победа. Дори и в тези смутни времена се надявам, че ще го отпразнувате подобаващо", казва Юрген.

А Акинфенва бе на седмото небе. "Юрген, ти си легенда! Направихме го! Знаех си, че ще го отпразнуваме заедно по WhatsApp. You'll never walk alone!"

Адебайо, който е един от играчите с най-големи габарити в историята на английския футбол, наскоро бе глобен от ръководството на Уикъмб, след като се появи на тренировка с фланелка на Ливърпул, след като мърсисайдци узакониха титлата си след 30-годишно чакане.

"Тренерът ми каза, че ще ми намалят санкцията наполовина, ако успеем да влезем в Чемпиъншип. Но дори и да не ми намалят глобата, това ще са добре похарчени пари. Лудост е, че Ливърпул стана шампион в годината, в която и ние спечелихме промоция. Средата на 2020-а се оказва невероятна за мен!", коментира Акинфенва.