Глобяват нервака Мариани от Левски?

Треньорът Георги Дерменджиев нахокал футболиста в съблекалнята

У нас
15:36 - 01 Април 2019
2101
Глобяват нервака Мариани от Левски?

Един от най-добрите футболисти на Левски Давиде Мариани вероятно ще отнесе глоба заради изцепката си на мача с Ботев Пловдив, завършил при равенство 1:1. Швейцарецът, който вкара от дузпа за сините, си изпусна нервите при смяна и взе да рита и ругае на път към скамейката, видя се от камерите на телевизията.

Това ядосало треньора на сините Георги Дерменджиев, който е върл противник на такива избухливи реакции. „Човек освен да печели, трябва да умее и да губи”, размахал пръст 64-годишният габровец.

Твърди се, че наставникът на сините е решил да издейства от ръководството глоба за Мариани като назидание за безразсъдната му постъпка. „Знаете бате Гошо що за характер е - сдържан и обран човек, независимо колко е развълнуван вътрешно”, коментират от синия лагер.

Самият футболист впоследствие си призна, че буйното му напускане от терена било заради резултата 1:1. Въпреки това глобата се очертава като превантивна мярка занапред – да си опича главата, доверяват още от „Герена”.

Иначе Мариани има основна заслуга Левски да се намира в тройката на класирането, като в 27 мача със синята фланелка този сезон има 10 гола и 7 асистенции.