Гневни брестовчани блокираха околовръстния път в Пловдив

Хората протестират заради мръсната вода в района

Новини
21:54 - 24 Април 2024
1784
Гневни брестовчани блокираха околовръстния път в Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години.

Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на пътя, а след това слязоха и на самото околовръстно шосе. За пореден път те поискаха чиста, а не замърсена с манган и негодна за пиене. 

 ВиК и община Родопи имат проекти, с които да снабяват селото с чиста вода и то от нови кладенци, но липсва финансиране от държавата.

На протеста присъства и кметът на община "Родопи" Павел Михайлов, който заяви, че подкрепя хората, но липсват пари за изграждането на ново водоснабдяване от три нови кладенци. Сред протестиращите бяха и общински съветници, председателят на общинския съвет "Родопи" и кметицата на Брестовица Мария Манолова. 

Любомир Томов от организторите от Сдружение "Живот за Брестовица" отбеляза, че дават срок от 30 дни за подписване на всички необходими договори и осигуряване на необходимото финансиране от държавата. 

Протесът приключи малко преди 18 часа и движението поетапно бе възстановено.