Гневни пациенти пред Lupa.bg: Да си направиш тест за алергия е ходене по мъките

Новини
16:20 - 30 Юли 2019
2957
Гневни пациенти пред Lupa.bg: Да си направиш тест за алергия е ходене по мъките

Разгневени пациенти се оплакаха пред Lupa.bg от безумна организация и висене с часове в Клиниката по алергология към Александровска болница, където се правят различните видове тестове. Организацията там е направена досущ като от времето на соца - първо се виси с часове пред лекарския кабинет, после на касата и най-накрая, когато хората са доведени до пълно изтощение, идва тестът в лабораторията.

Вместо бързо и експедитивно да се извърши цялата манипулация с един масраф, нещата са направени по безумен начин - да се чака на три опашки. След стоическо висене пред докторския кабинет, където се дава направление за теста, пациентите трябва да обиколят две сгради, за да стигнат до максимално отдалечената каса и да платят. Особено за възрастните хора, това си е чисто ходене по мъките. 

„Вместо касата да е близо до лабораторията, обикаляш като луд за да стигнеш до гишето и там те чака изненада - работно време никъде не е написано, а касиерката е отишла на обяд”, разказа пред Lupa.bg изнервен възрастен мъж, пробвал „ходенето по мъките”. Човекът разказа че навсякъде се чака по повече от час, а на касата е въпрос на късмет да уцелиш служителката да е на работното си място.   

„Трябва да изтърпиш доктори и лаборанти да пият кафе, да излизат за храна и тогава да ти обърнат внимание. Никой не се съобразява с времето и състоянието на пациентите”, оплакват се потърпевшите. И дават ценна информация за тези, които тепърва ще си правят тест за алергии - отделете си минимум 3 часа и се заредете с търпение.

Хората се чудят защо в една от най-реномираните държавни болници у нас процедурите са организирани по толкова тромав начин, че да се превърнат в ад за пациентите.