Гнусна атака: Шантажират със SEX обяви репортерка на "Господари на ефира"

Новини
16:49 - 25 Февруари 2021
3260
Гнусна атака: Шантажират със SEX обяви репортерка на "Господари на ефира"

Репортерката на предаването "Господари на ефира", което се излъчва онлайн в сайта gospodari.com и членка на Асоциацията на европейските журналисти Виктория Симеонова се превърна в мишена на гнусни и грозни атаки заради работата си по разследване, показващо брутални финансови злоупотреби на изпечени мошеници.

Снимки от личния ѝ профил в социалните мрежи, както и телефонният ѝ номер са били публикувани в сайтове за платени сексуални услуги, вследствие на което от дни получава нецензурни обаждания и съобщения. Това съобщиха от АЕЖ-България, които настояват прокуратурата незабавно да започне разследване. 

Виктория Симеонова е подала сигнал до Главна дирекция за борба с организираната престъпност, но до момента извършителите не са разкрити. АЕЖ – България настоява властите да предприемат светкавично разследване на тормоза срещу колежката. Подобни посегателства срещу журналисти заради работата им са недопустими и властите трябва да открият и изправят виновните пред правосъдието, посочват от АЕЖ. 

Ето какво разказа самата журналистка за случая, по който работи:

"През 2013 г. финансовият брокер „Глобал Маркетс“ беше обект на разследване от ДАНС заради „всяване на банкова паника“, а лицензът на компанията беше отнет от Комисията за финансов надзор. Години по-късно, през 2018-а в „Господари на ефира“ бяха представени историите на засегнати от дейността на „Интерактив кампъни“ – тогавашното ново име на „Глобал Маркетс“. Прокуратурата образува 5 досъдебни производства по случая, обеща проверки и обвинения при събиране на достатъчно доказателства.

През 2020 г., след като са сезирани от граждани, „Господарите“ започват разследвания на нови предполагаеми финансови измами от свързани фирми с различни имена. Според данните, с които разполагат от предаването, зад всички тези фирми стоят две лица – въпреки че е практика официално в управителния съвет на компаниите да се вписват други имена. Нито една от въпросните фирми, обвързани с вече познатата схема, няма лиценз от Комисията за финансов надзор и от Българската народна банка. Сред пострадалите от дейността на фирмите има хора, инвестирали шестцифрени суми. Има данни, че същата група действа и в Гърция, Македония и Сърбия, а в Румъния дейността е била прекратена през 2019 г. след акция на властите.

„Господарите“ са се натъкнали и на група от сайтове, които публикуват клеветнически статии срещу всеки, решил да подаде жалба срещу тях в полицията или прокуратурата. Въпреки дългогодишната работа на „Господарите“ по темата и многобройните жалби, подадени до прокуратурата, до момента не се забелязва институциите да работят по тези сигнали – именно това мотивира стоящите зад финансовата пирамида да продължават с измамите, категорична е ВикторияСимеонова.

Репортерката декларира, че няма да остави нещата така. Нейните разследвания по случаите с измамите за стотици хиляди лева на "Глобал Маркетс" продължават.

Собствениците на скандалния финансов брокер "Глобал Маркетс", който функционира под нови наименования - Йордан Моллов, Кирил Джабаров и Роберт Димитров