Гочето: Саша Илич вдигна летвата

Сега ще трябва да защити очакванията, заяви бившият треньор на ЦСКА

Спорт
12:47 - 22 Юни 2023
1750
Гочето: Саша Илич вдигна летвата

Последният треньор, извел ЦСКА до златен дубъл през 1997 година, и с най-дълъг престой на "Армията" в последните 30 години - Георги Василев-Гочето, коментира пред първия сезон на Саша Илич начело на тима.

"Илич имаше голямо предимство, че с кариерата си на футболист, която не всеки постига, с името си, с авторитета си, успя да спечели футболистите на своя страна.

В ЦСКА виждаме страхотен колектив, какъвто сякаш липсваше в последните години. И това беше едно от основните оръжия на тима през сезона, което им помогна и да са в борбата за шампионската титла до самия край.

От играчи със спорни качества и в лошо психическо състояние след тежкия сезон преди година успя да сглоби отбор. Илич правеше корекции след всеки колеблив резултат и не позволи "червените" нито веднъж да изпаднат в лоша серия.

Непостоянството в състава го караше да ротира много често, като в повечето случаи се справи успешно с тази задача. Трябва да работиш върху контролирането на нервите си, защото някои реакции му донесоха наказания, а и не влияят добре на футболистите на терена.

Но цялостните впечатления от работата на Илич са много добри и сега ще видим дали ще успее да надгради. Той сам вдигна очакванията към себе си и ще трябва да ги покрие", заяви пред "Тема спорт".