Гочето води Етър срещу Манчестър Юнайтед

Легендарният треньор на болярите, с които стана шампион през 1991 година, ще бъде част от шоуто във Велико Търново

Новини
17:30 - 18 Септември 2019
2321
Гочето води Етър срещу Манчестър Юнайтед

Георги Василев - Гочето е поредното име, което ще блести на стадион "Ивайло" през октомври. Тогава, на 11-ти, ветераните на Етър приемат Манчестър Юнайтед в шоу мач. Василев, който е шампион на България още с Левски и ЦСКА, ще има удоволствието да изведе едни от легендарните имена на България срещу такива на Червените дяволи.

Георги Василев е човек, добре познат във футболните среди. Постиженията му са многобройни, а уважението към него е независимо от пристрастията. Великотърновската футболна легенда е единствения български треньор, който е печелил шампионата на България с три различни отбора: Етър (1991г.), Левски (1994, 1995г.) и ЦСКА(1997г.) и два пъти Купата на България – с Левски (1994г.) и с ЦСКА (1997г.)!

При престоя си в Берлин, който той определя като най-удовлетворителния период в кариерата си, успява да изведе третодивизионния германски отбор Унион до финал за Купата на Германия (2001г.).

Помощник треньор е при участието на Националния отбор на България на Световното първенство в Мексико през 1986г. В немските футболни среди го наричат Генерала. Треньор №1 на Велико Търново за 20-ти век е открил, подготвил и наложил едни от най-добрите футболисти в българския футбол.

А един от най-великите клубове на Острова ще дойде в центъра на България, за да зарадва почитателите на най-обичаната игра. Това е нещо, което не се е случвало никога досега!

На ст. „Ивайло“ във Велико Търново те ще се изправят срещу звездният отбор на Етър, включващ играчи от незабравимото американско лято през 1994 г. Като при всеки голям празник, освен футбол от световна класа, ще има и шоу!

Водещ ще е неизчерпаемият извор на сълзи от смях Димитър Туджаров-Шкумбата. На сцената ще излязат музиканти, танцьори и певци.

Отбори от детските школи ще подгреят мача на големите с демонстративна среща помежду си.
Спектакълът е и подарък за децата. Те ще могат да усетят тръпката от това да бъдат част от нещо незабравимо. Ще запазят в сърцата си любовта към спорта и истинската игра, различна от онази пред екрана на електронните устройства.

На 11 октомври стадионът в старата столица ще отвори вратите си в 18:00 часа, а 60 минути по-късно играчите ще излязат на терена, за да покажат защо са сред най-добрите в тази игра.