Гол на Лингард изхвърли Тотнъм

Спорт
12:21 - 10 Ноември 2022
1966
Гол на Лингард изхвърли Тотнъм

Нотингам Форест победи Тотнъм с 2:0 в мач от фазата на 1/16-финалите в турнира Карабао Къп. Така новакът във Висшата лига отстрани „шпорите“, които бяха явен фаворит в срещата. Ренан Лоди откри резултата за Форест, а Джеси Лингард оформи крайния резултат с първото си попадение за тима.

Двубоят започна с натиск на домакините. След разбъркване в наказателното поле на Тотнъм, Джеси Лингард отправи силен изстрел с глава в 9-ата минута, но Фрейзър Форстър съумя да отрази по брилянтен начин.

Джеси Лингард напредна с дрибъл в 22-ата минута и шутира опасно, но топката премина малко над напречната греда.

След центриране от корнер в наказателното поле на „шпорите“ Джо Уоръл се извиси над всички и стреля с глава, но Форстър внимаваше и отрази в 23-ата минута.

Подобна ситуация се разигра и в другото наказателно поле в 29-ата минута, а в центъра на събитията бе Ерик Дайър, чийто удар с глава премина над напречната греда.

Ренан Лоди премина през отбраната на Тотнъм с дрибъл в 50-ата минута и отправи мощен изстрел по посока на вратата, не оставяйки никакви шансове за стража на гостите. Така бразилецът даде аванс на Нотингам.

Сам Съридж центрира за Лингард, който заби топката в мрежата на Тотнъм и удвои аванса за Нотингам Форест в 57-ата минута.

Орел Мангала остави своя тим с човек по-малко в 75-ата минута заради непремерена груба намеса, но това не попречи на Нотингам Форест да отстрани Тотнъм и продължава към осминафиналите на Карабао Къп.