Гол в добавеното време спаси Лудогорец

Разградчани биха Славия, преднината на ЦСКА остава точка

Спорт
19:40 - 19 Февруари 2023
3076
Гол в добавеното време спаси Лудогорец

Шампионът Лудогорец победи с 2:1 Славия в мач от 20-ия кръг на efbet Лига. “Орлите” стигнаха до победата в 93-ата минута, когато резервата Нонато донесе успеха. Преди това Спас Делев бе открил за разградчани, а Тони Тасев бе изравнил за “белите”.

Към момента Лудогорец заема втора позиция в класирането с 46 точки - на четири от лидера ЦСКА, така че “орлите” нямат право на грешки, ако искат да преследват поредната си титла. Славия от своя страна в момента е на четвърта позиция с 35 точки и е в добра позиция за участие в първата шестица и борба за евротурнирите.

Първата опасност в мача дойде в осмата минута, когато Игор Тиаго получи топката на стрелкова позиция, но ударът му мина покрай гредата. Малко по-късно Якуб Пиотровски стреля силно и точно, но право в Светослав Вуцов.

В 18-ата минута резултатът бе открит. Аслак Фон Витри намери в наказателното поле Доминик Янков, който върна назад към точката на дузпата, където Тиаго пропусна за връхлитащия Спас Делев, който без да се бави реализира.

В 29-ата дойде първата опасност за Славия. Центриране отдясно и Ахмед Ахмедов засече с глава, но Серджио Падт спаси с една ръка.

В 55-ата минута Славия отново бе близо до изравняване, след като Натан Гасама не успя да насочи топката от около метър от голлинията след едно разбъркване.

Четвърт час преди края на мача гостите изравниха. Ертан Томбак изпревари Антон Недялков за една топка в наказателното поле и двамата паднаха. Първоначално съдията Никола Попов отсъди нарушение на атакуващият футболист, но след преглед от ВАР прецени, че играчът на Славия е стигнал пръв до кълбото и отсъди дузпа. Зад топката застана Тони Тасев и хладнокръвно изравни.

В 90-ата минута Спас Делев центрира в наказателното поле, където Натам Гасама докосна последен топката преди тя да излезе, но Никола Попов даде аут, което ядоса играчите на разградчани.

В добавеното време на срещата Педро Нареси нанесе мощен изстрел от почти от дъгата на наказателното поле, но топката се удари в напречната греда.

В третата минута на добавеното време след центриране от корнер защитата на Славия не се справи, топката стигна до Якуб Пьотровски, който се справи с Валентин Петров и я прати към Густаво Нонато, а бразилецът с глава матира Вуцов.