Гол №100 на Рашфорд дари победа на Ман Юнайтед

Червените дяволи надделяха над гостуващия Уест Хем с 1:0

Спорт
20:22 - 30 Октомври 2022
2414
Гол №100 на Рашфорд дари победа на Ман Юнайтед

Манчестър Юнайтед постигна трудна победа в домакинството си на Уест Хем Юнайтед с минималното 1:0 в страхотен сблъсък от 14-ия кръг на английската Висша лига. Единственото и победно попадение реализира Маркъс Рашфорд в 38-ата минута, за когото това беше гол №100 с екипа на "червените дяволи".

В началните минути чисти голови ситуации липсваха, но и двата отбора опитваха да организират атаки. При една от тях, в седмата минута, Кристиан Ериксен даде чудесен пас зад защитата на Уест Хем за Антъни Еланга, който влезе в наказателното поле, но под натиска на Курт Зума не успя да нанесе добър изстрел.

В 15-ата минута Кристиано Роналдо получи в половината на гостите и стреля от дистанция, но в ръцете на вратаря Лукаш Фабиански.

Секунди по-късно Маркъс Рашфорд пресече пас в половината на „чуковете“, напредна отляво на скорост, влезе в наказателното поле и шутира, но бе блокиран, а топката кацна от външната страна на мрежата и последва ъглов удар.

Малко след това Диого Далот центрира отдясно в пеналтерията, където Рашфорд се извиси и стреля с глава, но Фабиански беше на своето място и улови.

В следващите минути „чуковете“ изнесоха играта в по-предни позиции, но така и не стигаха до опасности пред вратата на Давид Де Хеа, който трябваше да се намесва единствено след удар на Джаред Боуен в наказателното поле на добра позиция, но впоследствие беше отсъдена и засада.

Така се стигна до 38-ата минута, когато Юнайтед поведе в резултата. Далот изпълни странично хвърляне отдясно по атаката за Ериксен, който направи двойно с Бруно Фернандеш и след това центрира перфектно в наказателното поле, а на далечната греда Тило Керер изпусна Рашфорд, който с глава заби топката във вратата на Фабиански – 1:0. Това бе и гол №100 за англичанина с "червените дяволи".

На почивката беше извършена принудителна промяна в състава на Уест Хем, след като вратарят Лукаш Фабиански се контузи и бе заменен от Алфон Ареола.

Шест минути след старта на второто полувреме Рашфорд получи дълъг пас на левия фланг, влезе навътре, финтира Керер и шутира силно към далечния ъгъл, но не придаде достатъчно фалц на топката и тя премина покрай лявата греда на Ареола.

В 62-ата минута Рашфорд получи в половината на „чуковете“ и изведе Роналдо в наказателното поле отляво, който стреля в близкия ъгъл, но неточно.

Последва добър период за лондончани, които на два пъти застрашиха вратата на „червените дяволи“.

Първо, в 68-ата минута Михаил Антонио отмъкна топката от Мартинес в половината на домакините, последва двойно между него и Томас Соучек, а след това кълбото попадна в Крейг Доусън, който шутира от дъгата пред наказателното поле, но встрани. Минута по-късно Саид Бенрама напредна в половината на Юнайтед и стреля точно, но Де Хеа улови.

Уест Хем натисна и се все по-често се задържаше в половината на своя домакин, като на няколко пъти се стигна до опасни центрирания и разбърквания в наказателното поле на „червените дяволи“.

На два пъти и Де Хеа се намеси блестящо, с което запази преднината на своя тим. В 82-ата минута Антонио задържа добре топката въпреки натиска от страна на Скот МакТоминей и стреля много силно от дистанция, но испанецът изби над гредата в корнер.

Минута след това Аарън Кресуел центрира в наказателното поле, където Курт Зума бе оставен съвсем сам на първа греда и нанесе изстрел с глава, но Де Хеа се разтегна максимално и отрази в нов корнер удара в десния му ъгъл.

Четири минути преди края на редовното време Ман Юнайтед удари греда. Бруно комбинира с МакТоминей пред наказателното поле, който центрира вътре, а там Фред беше оставен съвсем сам на точката за дузпа и нанесе удар с глава, но топката се отби от лявата греда на „замръзналия“ на място Ареола.

Буквално в последната, трета, минута от добавеното време на мача Уест Хем имаше два чудесни шанса да изравни резултата. Първо Пабло Форналс преодоля Фернандеш отдясно, влезе в наказателното поле и центрира ниско за Джаред Боуен, който стреля от няколко метра, но бе блокиран от Хари Магуайър.

Секунди по-късно Деклан Райс нанесе истински снаряд от сериозна дистанция, но отново Де Хеа показа страхотната си класа и изби по фантастичен начин, а по този начин запази и трите точки за своя отбор.