Голът на Тиаго е най-красивият в Шампионската лига

Страхотното му изпълнение срещу Порто обра вота на феновете

Топ
12:22 - 06 Юни 2022
2193
Голът на Тиаго е най-красивият в Шампионската лига

УЕФА обяви резултатите от гласуването на стотици хиляди фенове за гол на сезона в Шампионската лига.

На първо място се оказа попадението на Тиаго Алкантара за Ливърпул срещу Порто.

В мач от петия кръг на груповата фаза, "червените" победиха с 2:0 на "Анфийлд", а испанският национал изстреля воле, което "обръсна тревата" по изключителен начин, намирайки ъгъла на вратата.

Това бе изпълнение, което бе наречено "фрийзби удар" от медиите в Англия, а португалските се възхитиха (въпреки че бе срещу техния отбор) дотолкова, че написаха: "Удар, който обори законите на физиката".

На втора позиция е голът на Лео Меси срещу Манчестър Сити (2:0 за ПСЖ в групата) с удар от дъгата на наказателното поле, а трети бе класиран шутът от въздуха на Алекс Телеш от Манчестър Юнайтед срещу Виляреал (2:1, също в групите).

Моята роля е да чакам топката при статични положения извън наказателното поле - просто в случай, че тя бъде отбита към мен - обясни Тиаго пред сайта на УЕФА. - В този случай дойде удобно, а аз обичам да изпълнявам този тип волета. Позиционираш тялото си, а след това се фокусираш върху топката.

Не бива да стреляш твърде силно, защото тя идва срещу теб със скорост и е възможно да отиде високо, високо над вратата. Основното е да контролираш удара и той да е в рамката - оттам насетне се надяваш да избяга от обсега на вратаря. Но за да имаш шанс, трябва ударът да е точен, първо условие. Разбира се, този удар не се получава и без късмет".