Голям скандал: Рефер обвини Флорентино Перес, че го е заключил

Спорт
15:52 - 13 Март 2023
1604
Голям скандал: Рефер обвини Флорентино Перес, че го е заключил

Скандалите продължават да тресат испанския футбол. Тези дни излизат нови информации за това как грандовете на световния футбол Барселона и Реал Мадрид са се опитали да повлияят на реферите. След случая "Негрейра" и официалното обвинение срещу Барселона от страна на прокуратурата, друг бивш съдия Итуралде Гонсалес говори за ситуация от сезон 2010/11, когато президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес се опита да му повлияе.

Става въпрос за рефера Едуардо Итуралде Гонсалес, който съдийства в Ла Лига между 1995 и 2012 година. През последните дни той се застъпи в защита на съдиите по случая "Негрейра", след като клубната телевизия на Реал Мадрид излъчи репортаж, обобщаващ грешките на Гонсалес, допуснати в мачовете, които той ръководи за Реал. Това явно е накарало Итуралде Гонсалес да разкаже случка след мача между Реал Мадрид и Депортиво Ла Коруня през сезон 2010/11, когато "кралете" спечелиха с 6:1.

„Тази телевизия работи по такъв начин. Ако са журналисти, трябва ли да разследват кой ме е викал в специална стая? Проучете го и тогава ще видите как определени хора се опитват да упражняват натиск. След победа с 6:1 срещу Депортиво Ла Коруня мачът свършва, напускаме терена с моите асистенти.

Човек, който ме води в съдийската стая, ми казва: „Искам само да свириш за мен, както ти свириш на Барса“. Този човек е от Реал Мадрид. Попитах го дали се шегува и му казах, че разговорът е приключил. Искаше да ме заключи в съблекалнята. След половин час Техническата комисия на съдиите вече знаеше за това. Съобщих за ситуация, която ми се стори сериозна. Нищо не се е случило. Този, който ме доведе в стаята, беше Флорентино Перес. Не трябва да се крия. Има доклад. Сега нека да проучат какво означава натиск“, каза Едуардо Итуралде Гонсалес, който сега се появява и като анализатор в Cadena SER.