Голям успех! България реализира 27 милиона нощувки!

Над 9300 туристи са посетили нашата страна, бележим ръст, заяви министър Николина Ангелкова

Новини
11:55 - 13 Февруари 2020
2616
Голям успех! България реализира 27 милиона нощувки!

Над 27 милиона нощувки в България са реализирани за 2019 година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на международното туристическо изложение „Ваканция и Спа експо“. 

„Това международно изложение дава възможност представители от целия сектор – хотелиери, ресторантьори, турооператори, екскурзоводи, аниматори и всички, които се занимават и работят за това заедно да развиваме сектор туризъм и да го правим по-устойчив, да бъдат на едно място, да обменят идеи, опит, нови предложения, така че да представим България максимално добре като предпочитана туристическа дестинация“, обърна се тя към представителите на сектора.

„Изминалата 2019 година не беше никак лека. Искам да поздравя всеки един от вас и да му благодаря за усилията, които положи, за да можем отново да се поздравим с едни изключително добри резултати“, каза Ангелкова.

"Над 9 300 хиляди чуждестранни туристи, 0.4% ръст за миналата година са цифри, които показват много добре свършена работа с добър туристически продукт. Това ни кара да работим още по-усилено и да вървим напред с нови иновативни предложения, за да можем да превърнем България в целогодишна туристическа дестинация“, съобщи министърът.

„Отново ръст над 2%. Над 5.9% е ръстът на българите, които са пренощували в местата за настаняване в България. Това показва, че макар и с малки стъпки, с общи усилия и с нашия фокус върху насърчаването на вътрешния туризъм имаме ръст на българите, които са избрали България, за да може да реализират своята почивка и ваканция със своите семейства“, допълни Ангелкова.

Снимки: Агнес Методиева