Голяма част от участниците в конкурса по тройки са ясни

Спорт
16:06 - 06 Февруари 2024
1800
Голяма част от участниците в конкурса по тройки са ясни

Конкурсът по тройки по време на Мача на звездите в НБА започна да се запълва. Засега петима баскетболисти са потвърдили участието си в демонстративното събитие - Тайрийз Халибъртън от Индиана Пейсърс, Лаури Марканен от Юта Джаз, Деймиън Лилард и Малик Бийзли от Милуоки Бъкс и Джейлън Брънсън от Ню Йорк Никс.

Очаква се и Донован Мичъл от Кливланд Кавалиърс и Тайрийз Макси от Филаделфия Севънти Сиксърс да бъдат сред конкурентите за наградата за най-добър стрелец.

От горепосочените Бийзли е играчът с най-висок процент успеваемост от тройката - 45.1%. След него се нарежда Брънсън с 41.3%, а 40%-вата граница преминава и Лаури Марканен с 40.1%.

Нито един от участващите обаче не е в топ 3 на най-добрите стрелци през сезона. №1 е Грейсън Алън от Финикс Сънс с 49.1%, втори е Аарън Несмит от Индиана с 46.3%, а трети е Кевин Дюрант от Финикс с 46.1%.

През миналата година Деймиън Лилард спечели наградата, като сега той ще защитава отличието си в четвъртото си участие в Конкурса. Халибъртън и Марканен също участваха през миналата година.