Голямо признание за Везенков - в топ 5 е на най-добрите играчи извън НБА

Спорт
19:02 - 05 Октомври 2022
1532
Голямо признание за Везенков - в топ 5 е на най-добрите играчи извън НБА

Александър Везенков явно е звезда не само от европейски, а и от световен ранг в баскетбола. Този извод следва от признанието, което българинът получи в допитване към генералните мениджъри на 30-те отбора от най-силното първенство на планетата - НБА.

Едно от питанията в ежегодният въпросник към тях е: "Кой е най-добрият чуждестранен играч, който не играе в НБА?" Сред посочените 5 имена е това на подвизаващия се в гръцкия гранд "Олимпиакос" Везенков.

45% от генералните мениджъри посочват французина Виктор Уембаняма за №1. 18-годишният център на френския "Метрополитанс 92" отсега е смятан за абсолютно сигурен първи избор в драфта през следващата година.

На второ място в класацията е испанското крило на "Барселона" Никола Миротич с 28% от гласовете. 21% от вота събира сръбският плеймейкър на "Анадолу Ефес" Василе Мицич.

Останалите 6% се разпределят между центъра на "Реал" (М) Еди Тавареш, който играе за националния отбор на Кабо Верде, и Везенков.

Тазгодишната анкета сред генералните мениджъри в първенството на САЩ и Канада, която се провежда за 21-и път, съдържа 50 въпроса.

Интерес към 27-годишния Везенков имаше "Сакраменто Кингс" от НБА. Крилото обаче предпочете да остане в "Олимпиакос".