Гонсало Игуаин: Не бих се върнал в националния, правя го заради дъщерите ми

Меси в Интер Маями? Не ме забърквайте в неприятности, сподели нападателят

Спорт
14:32 - 17 Септември 2021
2807
Гонсало Игуаин: Не бих се върнал в националния, правя го заради дъщерите ми

Нападателят на Интер Маями Гонсало Игуаин даде интервю пред ESPN, в което говори за периода си в Реал Мадрид, за евентуално завръщане в националния отбор на Аржентина и за възможността да играе в един отбор заедно със своя брат Федерико.

"С Карим Бензема имах много здравословна конкуренция, но трябваше да се раздаваме на максимум. В годината, в която пристигна Кристиано Роналдо (2009 г. - б.р.), той вкара 27 гола, а аз 26. На следващия трансферен прозорец взеха Кака и Бензема (всъщност, те пристигнаха по същото време като Роналдо - б.р.). Тогава попитах колко гола трябва да отбележа…

Дойде Карим и извлече най-добрата ми версия, както направих и аз с него. Той е огромна “деветка”. Не бях привлечен за първия състав на Реал Мадрид. Те ме купиха и ме пратиха в дубъла. Имаше и възможност да отида някъде под наем. В самолета моят баща ми каза: “Единственото, за което те моля, е да не се страхуваш. Никога страх, само уважение”.

Запомних тази заръка. Когато пристигнах, тренирах с първия състав и още на втората тренировка Фабио Капело ми каза: “Оставаш при нас”. След три-четири дни дебютирах като титуляр за Купата на краля, като играх отдясно.

"Ни най-малко не съм очаквал, че след шест месеца с Ривър Плейт ще отида в Реал Мадрид. Очаквах да поиграя няколко години с Ривър в Копа Либертадорес и оттам да отида в Европа. Беше доста тежко да се задържа в Реал Мадрид. Трудно ми беше да стъпя на “Сантиаго Бернабеу” на 18 години. Когато настъпи този момент, ти не го оценяваш и сега, когато минават годините и виждам, че съм сред водещите реализатори в историята на Реал Мадрид, аз се изненадвам и си казвам: “Колко страхотно е това, което направих”. Мечтаех да играя в Европа, но не си представях подобна кариера.

Не виждам възможност да се върна в националния отбор, това бяха доста години на изтощение. Сега напълно се дистанцирал от селекцията. Аз съм в друг етап от моя живот и ми остава малко. Не би било типично за мен да се завърна. Още едно петно по мен нищо не би ми сторило, но го правя най-вече заради дъщеря ми.

В момента приоритетът ми е семейството. Сега за нищо на света не бих разменил това да гледам как дъщеря ми се смее.

Да деля един и същ терен с брат ми е най-доброто. Футболът ни раздели, но след това ни събра. Да живея в един град с брат ми и племенника ми е прекрасно. Племенниците ми не ме възприемат кто чичо, а като футболист. Да играя с брат ми беше невероятно. Ден преди майка ми да почине, той ми асистира за мой гол. Сякаш беше предначертано и тя го видя. Тя успя да види това, което беше най-голямата ѝ мечта.

Лионел Меси в МЛС? Не ме забърквайте в беда, нямам представа дали Лео ще дойде в Интер Маями.

На мен ми остава година от договора, а Лео подписа с Пари Сен Жермен за две или три години. Не мисля, че ще се засечем. Клубът го иска, ще видим. След тази година ще си взема почивка далеч от футбола и от всичко”, коментира Игуаин.