Гонзо инспектира "Колежа", но не взе решение дали може да се играе мачът с Унгария

Спорт
15:05 - 10 Ноември 2023
3076
Гонзо инспектира "Колежа", но не взе решение дали може да се играе мачът с Унгария

Важна среща на стадион “Христо Ботев” в Пловдив - на нея бе обсъдено дали двубоят между България и Унгария може да се играе там.

На срещата присъстваха техническият директор на БФС Георги Иванов, председателят на ЗС на БФС-Пловдив Огнян Златков, представители на полицията в Пловдив, както и строителят на “Колежа” Илиян Филипов.

По време на събитието Филипов е потвърдил писмото, което вчера изпрати към Общината, в което се препоръчва да не се играят срещи на стадиона в периода 13 ноември - 20 ноември заради монтажни дейности на тежки елементи от козирката.

След това е била направена обиколка на стадиона, за да се прецени дали полицията може да охранява предстоящия двубой, на който се очаква протест от страна на феновете против управлението на футболния ни съюз.

В крайна сметка решение дали двубоят ще се проведе в Пловдив, или не, не е било взето днес и такова се очаква в понеделник да стане ясно. 

Първоначално европейската квалификация между България и Унгария трябваше да се проведе на стадион “Васил Левски” в София, но по препоръчване на Европейската футболна централа срещата бе изместена в Пловдив без допускане на фенове, които да гледат на живо.