Гонзо: Правилно беше отменен автоголът на Легендата

Ако бях на мястото на Бербатов, щях да вкарам в последната минута, уверен е бившият нападател на Левски

Спорт
12:56 - 16 Май 2023
1865
Гонзо: Правилно беше отменен автоголът на Легендата

Изминаха доста години от онова дерби, което ще бъде запомнено с "кървавия гол". Тогава, на 13 май 2000 г., Левски спечели срещу ЦСКА на стадион "Георги Аспарухов", а сблъсъкът е директен мач за титлата.

Двубоят беше решен с гол в 90-ата минута на Георги Иванов - Гонзо. Попадението де факто носи титлата на Левски.

"По телевизията е много лесно. Всеки нападател е различен, защото реагира по различен начин в дадена ситуация. Бербатов можеше да подаде, можеше и да вкара, но... Аз лично щях да го вкарам това положение в 89-та минута", категоричен бе Гонзо.

Гонзо коментира и най-интересните положения от дербито с Кървавия гол - отменения автогол на Бисер Иванов, пропуските на Димитър Бербатов и този Нешко Милованович, скъсаната фланелка и съдбата ѝ.

"По тогавашните правила правилно беше отменен автоголът на Бисер Иванов - Легендата. Когато губиш, трябва да е с мчест и достойнство. Сега всеки търси вината в съдията и други фактори, но не и в себе си. Лесно упрекваме другите", заяви Георги Иванов за отменения гол на Бисер Иванов, който все още е дискутиран.

Георги Иванов се върна назад в спомените си, като разказа как е пристигнал на "Герена" през 1997 г. и че в началото не е знаел къде точно се намира "Герена".

"Драматично беше преминаването ми, Левски плати на Локо Пд голяма сума за онова време, а моят отбор не искаше да ме пуска. Бяхме доста пловдивчани тогава в Левски. Обстановката ми беше позната в клуба, но не и София и "Герена". Спрях едно такси пред "Хемус" и му казах да кара пред мен, за да ме заведе до "Герена". Можех да премина и в ЦСКА, но тогава Георги Василев имаше футболисти като Жабов и Андонов, а аз бях млад, това беше шансът на Лафчис", разказа още пред Спортал Иванов.

Гонзо си спомни как някогашният президент на "сините" Томас Лафчис е заявил пред отбора ден след победата с 5:0 над ЦСКА през 1998 година, че сезонът е неуспешен за Левски.

Легендарният нападател на "сините" се върна и към двубоите с Ювентус през есента на 1999 година, а също говори и за пропуснатата дузпа с БАТЕ през 2008 г. Гладиатора направи и паралел между футбола от едно време и настоящето.