Горанов: Божков лъже, нe съм получавал никакви пликове с пари

Новини
12:13 - 14 Юли 2020
4837
Горанов: Божков лъже, нe съм получавал никакви пликове с пари

"Пликове с пари от Божков не са стигали до мен. Това са спекулации на обвиняем човек. Аз и пред прокуратурата заявих, че подобни твърдения са следствие вероятно на специфични климатични условия, в които се намира Васил Божков".

Това каза в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов. Финансовият министър пристигна в университетската болница "Свети Георги" и обсни, че е изпратен лично от премиера Бойко Борисов.

Горанов е в клиниката заради предстоящото решение на кабинета за отпускане на близо 17 млн. лв. за строителство на нов педиатричен и онкохематолигичен център.

Финансовият министър коментира предстоящия вот на недоверие към кабинета така: "Вотът на недоверие, който опозицията възнамерява да поиска, няма да е успешен и ще бъде отхвърлен. Левицата не е в кондиция да има претенции за управлението на държавата." Горанов заяви категорично, че кабинетът няма да подава оставка и ще изпълни своя мандат.

"Легитимно ново правителство може да се избере след парламентарните избори идната пролет", подчерта Горанов.

Министърът подчерта, че точно в този момент, когато правителството е получило стопроцентова легитимация с влизането на страната ни в чакалнята на Еврозоната, не може да приеме за легитимни исканията за смяна на сегашното управление.