Горанов: Божков манипулира, стига с тоя панаир

"Ако има доказателства, да ги дава", призова финансовият министър

Новини
10:14 - 07 Юни 2020
3529
Горанов: Божков манипулира, стига с тоя панаир

Твърденията на бизнесмена Васил Божков са манипулативни и целят дискредитация. "Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир. Как си представяте, че мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от Прехода в моя кабинет?", попита финансовият министър Владислав Горанов по време на инспекцията на столичното метро заедно с премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова.

“Аз ако имах притеснения, нямаше да говоря с вас. Какви доказателства? Едни торби огромни с пари, давани пред свидетели. Как си ги представяте тези неща?”, подчерта Горанов и продължи: “Ние не сме го карали да прави нещо. Всичко, което е правил или не е правил, е негово деяние. Това, за което го упреква прокуратурата, е обвинение на прокуратурата”.

По думите му единственото нещо, което е гласувано във втория мандат на кабинета “Борисов” е добавянето на лотариите в обхвата на облагането, тъй като не са били включени преди поправката на Георги Кадиев.

Финансовият министър увери, че между него и премиера Борисов напрежение няма. "Има само по темата ДДС, но той е началник", използва вече познатата лексика Горанов.