Горанов към БСП: Ако целите омаскаряване на ГЕРБ, не забравяйте за бумеранга

Катастрофичните изводи на левицата са неверни, заяви от парламентарната трибуна финансовият министър

Новини
15:38 - 19 Юли 2019
4731
Горанов към БСП: Ако целите омаскаряване на ГЕРБ, не забравяйте за бумеранга

Финансовият министър Владислав Горанов увери, че не омаловажава кризата с изтичането на данните на НАП и се извинява на засегнатите български граждани, но твърденията на БСП за катастрофични последици са неверни.

"Няма оправдание за пробива в базата данни на НАП", обясни той от парламентарната трибуна в отговор на декларация на социалистите. Министърът заяви, че не е вярно твърдението на БСП, че данни по отношение на фирми, които в голямата си част са достъпни в Търговския регистър, по отношение на транзакции и всякаква чувствителна информация, свързана с бизнес отношенията, са налични в базата данни на НАП.

Горанов предупреди от парламентарната трибуна, че опитът да се създават страхове има дългосрочни последици. "И ако вашата цел е да омаскарите управлението на ГЕРБ, винаги в политическите ходове трябва да имате предвид, че, ако крайната ви цел е вие да управлявате, трябва нещо да остане, върху което да положите вашите управленски умения", обърна се той към левите.

"Всеки опит да се прави политика от всичко се превръща в бумеранг, който сваля качеството на политическия дебат", предупреди финансовият министър.