Горчиво на 77: Актьорът Васил Банов се ожени за четвърти път

Булката е 22 години по-младата Радостина

Нещо за четене
18:40 - 21 Септември 2023
13291
Горчиво на 77: Актьорът Васил Банов се ожени за четвърти път

Под венчилото на 77-годишна възраст е минал актьорът Васил Банов. Преди дни той се появи с брачна халка на ръката си на събитие в памет на Невена Коканова в габровското село Иглика, където тя прекара последните години от живота си. В читалището там Банов дойде сам, без актуалната си брачна половинка, която вероятно е била възпрепятствана, но златната му халка блестеше ярко.

От известно време насам артистът живее заедно с 22 години по-младата от него Радостина. Явно наскоро двамата тихомълком са узаконили съюза си, без да вдигат медиен шум около сватбата. „Много съм благодарен на Радостина! Тя има вродена интелигентност, владее няколко езика, много е умерена. Доста по-млада е от мен, но ако не беше тя, сигурно щях да му отпусна края.

Всичко, което правя в последните години, го дължа на нея“, сподели преди време за любимата си актьорът.

Двамата често се появяват хванати за ръка по червените килими на различни филмови фестивали у нас, без да се притесняват да афишират любовта си. Зад гърба си големият артист има три брака и три деца, а благодарение на сродната си душа Радостина чул „Менделсон“ и за четвърти път. Къде и кога се е състояла тяхната тайна сватба, влюбените не разкриват. Синът му Боил Банов бе министър на културата и той също вдигна сватба през 2019 г., когато се врече във вечна любов на половинката си Ива Петрони.

След забележителната роля на проф. Камбуров, която направи в докторската сага „Откраднат живот“, 77-годишният актьор си е дал кратка почивка от сериалите, но продължава да приема предложения за нови проекти в киното. Досега е бил извън форма само заради тежката операция на врата, на която се подложи, докато беше зaм.-диpeĸтop нa тeaтъp „Cълзa и cмяx“. Πo вpeмe нa интервенцията cпeциaлиcтитe сложили във вpaтa нa aĸтьopa тpи ĸeйджa – имплaнти, ĸoитo ce пocтaвят нa мяcтoтo нa шийнитe диcĸoвe. Възстановил се бързо и отново се върнал към стария си динамичен ритъм на живот.

Скоро премиера на голям екран вероятно ще има и последният филм, в който Банов взе участие през миналата есен. Тогава стартираха снимките на лентата от последната сесия за филмопроизводство на Българската национална телевизия – „Сватба“. 90-минутният филм е копродукция между БНТ и „Нюанс филмс“ и е по едноименната творба на Николай Хайтов от сборника „Диви разкази“. Заради снимките, осъществени в Родопите, Банов се научил дори да язди кон.